HTML

Linkblog

IndaFotó képek

Domain Regisztráció

Mert egyedül sokkal nehezebb...




Hasznos linkek:

Friss topikok

Európa leghosszabb doménnevei.

2008.03.20. 17:16 Domain Admin

Az EURid (European Registry of Internet Domain Names), a .eu végződésű doménnevek kezelésével foglalkozó nonprofit szervezet pénteken kiadott egy jelentést, melyben közzétették a leghosszabb (a maximális hossz jelenleg 63 karakter lehet) regisztrált doméneket.

Egy német felhasználó, valószínűleg csak a poén kedvéért, lefoglalta a thisisthelongesteuropeandomainnameallovertheworldandnowitismine.eu domént, ám oldal nem működik ez alatt, erre a címre navigálva mindössze a checkdomain.de oldalára jutunk, ahol megtudhatjuk, hogy ezt a nevet már regisztrálták.

Egy másik vicces kedvű német két nevet is kisajátított, mégpedig az
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.eu
-t
és a
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.eu-t.

Egy francia társaság már nem ennyire tréfás, a francia nyelvű mondat arról értesíti a felhasználót, hogy a tulajdonos internetes szolgáltatása biztosítani fogja az ügyfél üzleti eredményességét: lerelaisinternet-com-favorise-la-croissance-de-votre-entreprise.eu.

A leghosszabb helynevű walesi falu a llanfair.wales.com nevet használja, ám ha ezt beírjuk a címsorba, akkor a weboldalra megérkezve már a teljes nevet kapjuk meg:
www.llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.co.uk.

A híres-nevezetes pi-szám rajongói, egy német technológiai csoport a végtelen szám első 63 számjegyéből álló domént foglalt le :
141592653589793238462643383279502884
197169399375105820974944592.eu


Az EURid jelentése persze komoly dolgokkal is foglalkozott, adataik szerint a tavaly április 7-i indulás óta több mint két és félmillió .eu végződésű domént foglaltak le, a domén népszerűsége minden várakozást felülmúlt, s az ilyen típusú név a harmadik legnépszerűbb Európában, az éllovas német .de és a második helyezett brit .uk után.

Szólj hozzá!

Címkék: külföld érdekesség

A bejegyzés trackback címe:

https://domainregisztracio.blog.hu/api/trackback/id/tr6389592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása